Fortbildning

Våra workshops vänder sig till er som arbetar med barn och som vill använda er av mer musik, lek och skapande i er vardag. Vi vill inspirera till en lekfull och kreativ miljö där musik och skapande är en självklar del av verksamheten. Det är viktigt att du som vuxen får påfyllning och inspiration emellanåt. Kanske vill du och din förskola/skola träffa oss en kväll, heldag eller halvdag. Vi kan skräddarsy en fortbildning helt och hållet utifrån era behov och önskemål.

Om ni vill kan vi alltid kombinera workshops med någon av våra föreställningar eller något av våra Skapande skola-projekt.

Fortbildning för personal
inom förskola, skola, särskola & kulturskola

 
SJUNG, LEK & SKAPA

Vi har en stor visskatt att ösa ur och många idéer till hur ni kan använda musik och skapande på er förskola/skola. Vi har våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där Allsången på Angereds Teater har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Generationer av barn har fått dela glädjen i att sjunga tillsammans. Under vår workshop får du som pedagog inspiration till sång, lek och skapande. Vi gestaltar och levandegör sånger i bild, ljud, rytm och rörelse. Vi leker och låter, spelar och sjunger, dansar och rör oss. Workshopen kan också utformas som inspiration inför någon av våra föreställningar.

Om önskemål finns kan vi lägga fokus på vårt mångåriga musik- och poesiarbete inom
grundskolan och kulturskolan i Angered. 

Artikel från Värnamo nyheter av Hanna Eklöv:
Viktigt med sång och musik för lärandet

MUSIK- OCH SPRÅKVERKSTAD

För personal inom förskolan

Sång, musik och lek är en viktig del i förskolans liv och vardag. Musik kan få oss att skratta och gråta, hoppa högt och dansa, jubla och yla, men musik kan också trösta och lugna. Alla vet att en ramsa när man tvättar händerna eller en sång när man väntar på maten både underlättar och gör det hela roligare. Att låta och leka är viktigt för barns språkutveckling. Vi vill inspirera till en lekfull och musisk vardag som ger barnen möjlighet att uttrycka sig med både kroppen och rösten och som stimulerar deras lust och vilja att kommunicera.

”Musik och skapande har med lust att göra.
Att känna lust är utvecklande.”

– Nils ”Skrammel-Nisse” Lindgren

Har ni egna idéer till innehåll eller upplägg?
Tveka inte att fråga!
Allt är möjligt!


Pris enligt överenskommelse.