Särskolan

Workshops, föreställningar & personalfortbildning

Dessa workshops och föreställningar vänder sig till er som arbetar med barn och unga inom särskolan som vill använda er av mer musik, lek och skapande i er vardag. Vi vill inspirera till en lekfull och kreativ miljö där musik och skapande kan bli en naturlig del av verksamheten. Vi kan skräddarsy ett projekt helt och hållet utifrån era behov och önskemål. Vi kan tex kombinera personalfortbildning och/eller workshops med någon av våra föreställningar. Kanske kan vi göra ett Skapande skola-projekt tillsammans…

BABUMBA

– är en poetisk föreställning för särskolan som spelas i ringform. Alla är med och skapar föreställningen där allt är möjligt och allt kan hända. Publik och musikanter sjunger, spelar och dansar tillsammans, var och en utifrån sina förutsättningar. Sång, skratt, rytm, rörelse, lek, fantasi, värme, gemenskap…är våra ledord i denna färgglada, busiga och kärleksfulla föreställning.
Läs mer här!

VARA VÄN – Mötas i musik/workshop & föreställning

Musik är lust, glädje, gemenskap, kommunikation, språk. Musik kan få oss att skratta och gråta, hoppa och dansa, jubla och yla. Men musik kan också trösta och lugna. Under våra workshops och föreställningar möts barn och vuxna i enkla sånger, rörelser och lekar där alla kan delta på ett meningsfullt sätt. Vi samspelar, improviserar och gör musik tillsammans. Barnens lust, nyfikenhet och delaktighet står hela tiden i fokus. Personalen får samtidigt inspiration till hur de kan arbeta med musik och skapande i sina grupper.
Läs mer här!

KOMMER SNART

I filmserien MÖTAS I MUSIK som ligger på Kultur i Västs hemsida kan ni ta del av hur vi arbetar med musik på särskolan. Vi delar med oss av både av sånger och lekar samt tankar och idéer runt vårt arbete. Där finns också en materialbank med noter, inspelningar och beskrivningar av lekar och övningar som vi använder i vårt arbete.
Se hela filmserien här!