Anna Segerbrant

anna porträtt
Foto: Joanna Waernelius

Jag har under åren 1998-2003 studerat teater och teaterledare vid Hampnäs Folkhögskola, fysisk teater vid Tokalynga Teaterakademi, dans vid Umeå Dansskola samt gått kurser i fysisk gestaltning/maskgestaltning vid Nordiska Folkhögskolan.

2004-2007 arbetade jag som dans och cirkuspedagog på Angereds kulturskola. Där jag varit med om att sätta upp ett antal föreställningar för och med barn, bl.a. Mellan himmel och jord, i samarbete med Angeredsteatern. Jag har även erfarenhet av att leda teatergrupper för barn, förskoleverksamhet, fritidsverksamhet och lägerverksamhet för funktionshindrade barn och ungdomar. Under åren 2003-2007 har jag parallellt med annat arbete frilansat som eldartist.

2007-2008 studerade jag läder/skinn- hantverk och design vid Stenebyskolan och har vid flera tillfällen gjort praktik hos maskmakare Torbjörn Alström. Sedan år 2000 har jag designat och tillverkat masker till dans, cirkus och teater samt i rent konstnärligt syfte.

2010 startade jag, tillsammans med Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson Kulturbyrån Gira, där jag förutom att vara en del av ensemblen även skapar mask, kostym och rekvisita som ingår i föreställningarna.

<– Tillbaka till Om Gira